EF37

8 appartementen in Alexandroupolis / 2008

In reactie op het straatbeeld dat wordt bepaald door het chaotisch gebruik van balkons, is er gekozen om de gevel als een enkel volume op te vatten dat is opgebouwd uit loggias. Dit volume helt drie meter ten opzichte van de begane grond over, waardoor het gebouw lijkt te zweven op zijn basis. De gevel verbergt de diktes van de vloeren en muren, doordat alle zijdes eindigen in scherpe hoeken. Dit gebeurt volgens een systeem dat per verdieping van orientatie verandert. Hierdoor valt op elk vlak van de gevel de schaduw anders en is het zicht vanaf het ervoor gelegen plein elke keer anders.

 

Tweede plaats bij de Domes Awards 2011 met een eervolle vermelding van Steven Holl:  "The problem of ragged balconies along typical Greek urban streets is addressed in a simple and fresh way. While in strong contrast to the adjacent buildings, this new structure sets a finely proportioned space of inspiring geometric liveliness due to the subtle adjustment in the structural concrete planes."

 

Maakt deel uit van het online griekse architectuur archief www.domesindex.com

 

Dit gebouw werd in eigen beheer ontwikkeld en uitgevoerd. 970 m2. Ontwerp 2008, bouw 2009-2010.  


view all