Duplex Appartement S

Toevoeging van een verdieping op een bestaand apartementengebouw in Alexandroupolis / 2016

Bij dit project zijn de toevoeging van een vierde verdieping op een bestaand appartementengebouw en een bestaand appartement op de derde verdieping betrokken.  Deze twee elementen worden met een nieuw geintroduceerde trap intern verbonden. Toegankelijkheid wordt verder vergemakkelijkt door de toevoeging van een externe lift voor prive gebruik. Vanaf de bovenste verdieping is er prachtig 270-graden uitzicht over de zee en het eiland Samothraki.

 

Deze nieuwe vierde verdieping is bedacht als een plaat die boven het bestaande gebouw zweeft. Alhoewel de architectuur van deze nieuwe toevoeging heel erg verschilt, respecteert het de dimensies en globale vorm van de onderliggende constructie. Onder deze zwevende plaat zijn de grenzen tussen binnen en buiten optisch weggehaald. Een houten volume omvat de keuken, badkamer en opslagruimte. Een horizontale uitsparing geeft ruimte aan een olijfboom om te groeien.

 

De vierde verdieping wordt gesteund door een lightgewicht stalen draagconstructie met een maximale overspanning van 12m. Deze lichtgewicht stalen draagconstructie moet tevens de zeer hoge windbelasting aan zee opvangen. De bestaande betonnen constructie op de derde verdieping is verstevigd met een stalen exoskelet. De "minimal frame windows" hebben een hoek die zich kan openen. De vloer is bekleed met zeer grote keramische tegeles (2.44 x 1.22m)
view all